Nieuwe 2013 versie:
“Nu met nog meer recepten!”

Nieuwe 2014 versie:
Portiegrootteboek

Een "voedingsdagboek" is en blijft een belangrijke tool binnen de diŽtistenpraktijk.

In de nieuwe versie van het Voedingsdagboek 2012 is nog meer ruimte voorzien om voeding en drank te noteren, met bovendien een apart blad waar beweging, gedachten en gevoelens en een goed-gevoel-moment kan worden genoteerd. Zo kan het Voedingsdagboek nu ook zijn dienst doen bij bijvoorbeeld emo-eters of sporters.

U krijgt als diŽtist een gedetailleerd inzicht in de voedingsgewoonten van uw patiŽnt/cliŽnt en u kan een beter aangepast en individueel voedingsadvies formuleren.

Bovendien staat voeding noteren voor een betere bewustwording en therapietrouw!

Meer details...De eerste editie van het portiegrootteboek kende een groot succes! Een update en uitbreiding kon dan ook niet uitblijven.

Deze nieuwe versie 2014 kwam tot stand door de feedback van vele voedingsprofessionelen die het portiegrootteboek dagdagelijks gebruiken in hun praktijk als visuele ondersteuning bij de voedingsanamnese. Want porties van voedingsmiddelen inschatten blijft vaak een lastige materie.

Het "Portiegrootteboek 2014" bundelt maar liefst 390 foto's of 65 reeksen van voedingsmiddelen die moeilijk uit te drukken zijn in eenheden zoals snede, stuk, potje. Heel handig tijdens de voedingsanamnese ťn tijdens het portieadvies.

Nieuw in deze versie zijn ook de berekening van de kcalorieŽn en de macronutriŽnten en de poster volgens de aanbevelingen van de actieve voedingsdriehoek!

Meer details...

 
 
   
  Valetudo Consulting, Lange Beulestraat 46, 9250 Waasmunster   © 2012 alle rechten voorbehouden | gebruiksvoorwaarden