Korte handleiding bij het gebruik
 

Er is gekozen om per voedingsmiddel te werken met 6 foto’s. Waarom zes? Uit onderzoek is gebleken dat bij reeksen van 3 foto’s veel consumenten vaak de middelste foto kiezen. Daarnaast maakt een grotere keuze aan voorgestelde porties de inschatting uiteindelijk nauwkeuriger.

Iedere portie wordt aangeduid met een letter. Gewichten worden niet bij de foto zelf vermeld om beïnvloeding te beperken. Achteraan vindt u een overzichtstabel met de verschillende voedingsmiddelen en de gewichten per letter. Deze werden gebaseerd op de porties uit de “Eettabel” van het Voedingscentrum.

Uiteraard is de grootte van het gebruikte bord of schaaltje enorm van belang. De uitgangspunten in dit Portiegrootteboek werden gebaseerd op klassieke (hotel)borden en schaaltjes. De afmetingen van het gebruikte servies worden op ware grootte afgebeeld in het Portiegrootteboek.

In dit Portiegrootteboek hebben wij een selectie gemaakt van ‘populaire’ voedingsmiddelen die moeilijk in eenheden zoals snedes, stuks uit te drukken zijn. Uiteraard is het niet compleet. Echter, door vergelijkingen te maken, b.v. een portie hazelnootpasta te linken aan de foto van de chocoladepasta, komt u waarschijnlijk al een heel eind.

 

Een onmisbare, handige tool ter preventie en bij voedingsvoorlichting.


(klik om te vergroten)
     
 
       
  Valetudo Consulting, Lange Beulestraat 46, 9250 Waasmunster, België   © 2021 alle rechten voorbehouden | gebruiksvoorwaarden